Ceo svet se u krizama okreće ovom sigurnom utočištu, evo kako ga možete iskoristiti
Zlato, Foto: Promo

Dok većina dobara trpi posledice, ONO UVEK ODOLEVA

Ceo svet se u krizama okreće ovom sigurnom utočištu, evo kako ga možete iskoristiti

Cene zlata su uhvatile zamah u proteklom periodu, zahvaljujući povećanoj potražnji u jeku političkih sukoba i ekonomskih izazova, te su očekivano dostigle rekordne vrhunce

Objavljeno:

Finansijska stabilnost ume da uzima veliku prednost nad finansijkim rastom, što očigledno znaju i svetske centralne banke, koje nastavljaju sa rekordnim otkupom zlata.

Zašto je zlato “bezbedno utočište” i kakve su mogućnosti trgovanja njegovim cenama, možete saznati iz OVOG Priručnika prilagođenog svim nivoima predznanja.

U periodima geopolitičkih tenzija, oni koji se bave trgovanjem znaju kako promene na tržištima da iskoriste za ostvarivanje ciljeva i prihoda, ali i da pre svega zaštite svoj kapital kroz investicije koje zbog svoje prirode pružaju svojevrsnu bezbednost. Zbog univerzalne vrednosti zlata, koja opstaje kroz istoriju upotrebe ovog metala, ono se smatra takozvanim sigurnim utočištem među sirovinama, te mu se u kriznim razdobljima okreću gotovo svi – od trgovaca na malo, do globalnih institucija.

Cene zlata su uhvatile zamah u proteklom periodu, zahvaljujući povećanoj potražnji u jeku političkih sukoba i ekonomskih izazova, te su očekivano dostigle rekordne vrhunce. Ipak, stručnjaci smatraju da će se ovaj rast nastaviti i dalje - vodeći analitičari, poput Akaša Došija pri njujorškoj korporaciji Citigroup, smeštaju prosečnu cenu zlata blizu ili čak preko 3000 dolara po unci u narednih 6 do 18 meseci, kako izveštava Bloomberg.com.

Ukoliko je verovati ovim predviđanjima, zlato u narednom periodu nudi i više od samog obezbeđivanja vrednosti kapitala. Prateći kretanje tržišta, trgovci najčešće ostvaruju zaradu upravo znanjem kako da iskoriste promene u cenama kakve vidimo i kakve se tek očekuju. Osnovno znanje o tome kako oni tačno trguju zlatom, i kako to možete učiniti i Vi, možete savladati uz pomoć KapitalRS-ovog preglednog Priručnika za trgovanje cenama zlata. Saznajte šta sve nosi ulaganje u ovaj plemeniti metal, i kako on funkcioniše u okviru finansijskog tržišta.

Potpuno besplatno preuzmite Priručnik OVDE.

Ono što dodatno povećava privlačnost zlata i podržava prognoze stručnjaka da će, i uprkos potencijalnim kratkoročnijim padovima, njegova cena nastaviti da ostvaruje rast – jeste da se očekuje smanjenje kamatnih stopa u Sjedinjenim Američkim državama, a postoje naznake da bi slično moglo da se desi polovinom 2024. i od strane Evropske centralne banke.

Možete i Vi isprobati trgovanje ovim vrednim i stabilnim sredstvom. Budite u toku sa svetskim događajima, dobro obavešteni, i steknite osnovno poznavanje tržišta i finansijskih instrumenata – koje možete obogatiti KapitalRS-ovim raznovrsnim besplatnim sadržajima informativnog i edukativnog karaktera.

(Espreso/ Promo/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.